Jeg er ikke noe brødperson, og spiser igrunnen svært sjeldent brød. Jeg holder meg som regel til knekkebrød, eventuelt kornbrødet jeg har lagt ut oppskrift på her. Det er imidlertid lite som slår smaken (og duften!) av ett saftig, nybakt grovbrød. Desverre er det ikke alltid så enkelt å få til et luftig grovbrød selv, da grove meltyper ofte har mindre gluten i seg, noe som gjør det vanskeligere å få det til å heve. Men etter en del (mange!) mislykkede forsøk har jeg ENDELIG lykkes med en oppskrift som fungerer. Om det er selve oppskriften eller min flotte kjøkkenmaskin som skal få æren av dette, er vanskelig å si - jeg tipper det er en god blanding! Hemmeligheten er å bruke nok veske, samt la deigen eltes litt (for) lenge i kjøkkenmaskinen. Har du ikke alle meltypene, står du selvfølgelig fritt fram til å bytte noen av dem ut med en annen meltype, men med disse målene (samt en god kjøkkenmaskin) garanterer jeg suksess. La det bakes!
Superenkelt Supergrovbrød
2 brødformer
3 dl rugmel
3 dl byggmel
4 dl sammalt hvete
3 dl fullkorns hvete (fibra)
2 dl havrekli
1,5 dl linfrø
1,5 dl solsikkekjerner
1 klype salt
1 pakke tørrgjær
11 dl lunkent vann
2-3 dl hvetemel
Bland alle ingrediensene sammen i kjøkkenmaskinen. Hold tilbake litt av hvetemelet, og spe på
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar