Taco trenger slettes ikke være ensbetydende med den varianten vi som oftest ser i det norske kjøkken (type: litt grønnsaker, masse kjøttdeig, enda mer ost og rømme). Den er god den, for all del... Men har du vært i Mexico, vet du hva jeg snakker om! Der serveres tacos som enkle maistortillas, toppet med litt fisk/kjøtt/bønner, samt pico de gallo (tomatsalsa) og noen skvis lime. Enkelt og greit, og veldig lett å variere.
Denne variasjonen havner kanskje litt vel langt på siden av det vi forbinder med taco, men likevel... Når jeg kom over ideen om å putte blomkål og kikerter i tacoen, kunne jeg jo ikke la være å prøve selv. Og dette var faktisk sykt godt! Og smelles sammen på 1-2-3. Perfekt sunn taco-twist i hverdagen. Prøv det!
Søtpotetlomper m. ovnsbakt blomkål, kikerter og guacamole
2 personer
1 blomkål, i passelige biter
1 boks ferdigkokte kikerter
1 ss spisskumin
1 ts koriander
1 ts chillikrydder
1 ss olivenolje
Søtpotetlomper (oppskift her), eller så kjøper du en pakke ferdig lomper eller wraps på butikken.
Kokosmelk (evt rømme/yoghurt naturell)
Guacamole
1 avokado
1 fedd hvitløk
4-5 cherrytomater
Limesaft
Salt, pepper og chillikrydder
Ha blomkålen og kikertene i en plastpose, strø over krydder og olje, og rist godt. Stekes i ovnen på 200 grader, 15-20 min - til blomkålen er mør, og kikertene sprø.
Bland ingrediense til guacamolen i en morter eller med en stavmikser - voila! Guaccis ferdig.
Når blomkålen og kikertene er ferdigstekt, smører du et godt lag med guacamole på lompene og har over blomkål og kikerter. Topp med litt kokosmelk (nam!) eller rømme/yoghurt. Rull sammen, og nyt!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar