Dette er et klassisk eksempel på en middagsvariant som spises minst en gang i uken hjemme hos oss. Raskt, sunt, (relativt) billig og supergodt, hva mer kan man ønske seg fra en hverdagsmiddag? Vi prøver å spise fisk så ofte som mulig, og liker godt å kombinere det med diverse grønnsaker, enten i en salat eller som tilbehør ved siden av. Denne retten kan vel sies å være en kombinasjon, der frisk salat får følge av ovnsstekt laks og grønnsaker. Fetaost og laks går som hånd i hanske, har du ikke prøvd det ennå er det absolutt på tide! Quinoa er en matvare jeg ble introdusert for når vi var ute å vandret i Andesfjellene i Peru. Dette er rett og slett ett superfrø, stappfullt av proteiner, fiber, umettet fett og mineraler som jern, magnesium og sink. Ikke minst smaker det godt også, og det er jo det viktigste! Quinoa kan kjøpes i helsekosten eller velutstyrte daglivarebutikker. Man kan også erstatte det med for eksempel couscous, byggryn eller pasta.
Lun laksesalat m/quiona, fetaost og grønnsaker
2 sultne personer
1 dl quinoa
4 laksefileter
4 laksefileter
1 stor paprika
1 liten løk
Cherrytomater
Ruccola/spinat
1 pakke fetaost
Sitron
Når alt er ferdig kokt og stekt, blander du sammen ruccola, grønnsaker, laks, quinoa og fetaost. Ringle over litt olivenolje, ett lite dryss salt og ett skvis sitronsaft. Server og nyt!
Det heter Quinoa :-) https://no.wikipedia.org/wiki/Quinoa
SvarSlettHehe obs! Her hadde jeg masse å rette opp ;-) Takk for påpekingen :)
SvarSlett