tirsdag 18. mars 2014

Lun laksesalat m/quinoa og fetaost

























Dette er et klassisk eksempel på en middagsvariant som spises minst en gang i uken hjemme hos oss. Raskt, sunt, (relativt) billig og supergodt, hva mer kan man ønske seg fra en hverdagsmiddag? Vi prøver å spise fisk så ofte som mulig, og liker godt å kombinere det med diverse grønnsaker, enten i en salat eller som tilbehør ved siden av. Denne retten kan vel sies å være en kombinasjon, der frisk salat får følge av ovnsstekt laks og grønnsaker. Fetaost og laks går som hånd i hanske, har du ikke prøvd det ennå er det absolutt på tide! Quinoa er en matvare jeg ble introdusert for når vi var ute å vandret i Andesfjellene i Peru. Dette er rett og slett ett superfrø, stappfullt av proteiner, fiber, umettet fett og mineraler som jern, magnesium og sink. Ikke minst smaker det godt også, og det er jo det viktigste! Quinoa kan kjøpes i helsekosten eller velutstyrte daglivarebutikker. Man kan også erstatte det med for eksempel couscous, byggryn eller pasta.

Lun laksesalat m/quiona, fetaost og grønnsaker
2  sultne personer

1 dl quinoa
4 laksefileter
1 stor paprika
1 liten løk
Cherrytomater
Ruccola/spinat
1 pakke fetaost
Sitron
Salt og pepper














Kok quinoa etter anvisningen på pakken. Det går med 2 deler vann per 1 del frø, og det skal koke i rundt 20 minutter, til vannet er kokt bort og frøene svulmet opp. Skjer paprika og løk i strimler. Her kan man fint bruke andre grønnsaker, jeg tok det jeg tilfeldigvis hadde i kjøleskapet. Krydre laksen og grønnsakene etter ønske og press over litt sitronsaft. Stekes i ovnen på 200 grader i cirka 10 minutter.

Når alt er ferdig kokt og stekt, blander du sammen ruccola, grønnsaker, laks, quinoa og fetaost. Ringle over litt olivenolje, ett lite dryss salt og ett skvis sitronsaft. Server og nyt!


2 kommentarer:

  1. Det heter Quinoa :-) https://no.wikipedia.org/wiki/Quinoa

    SvarSlett
  2. Hehe obs! Her hadde jeg masse å rette opp ;-) Takk for påpekingen :)

    SvarSlett