fredag 21. mars 2014

Grønn, kremete supersmoothie



Mange er kanskje skeptiske til grønne smoothier og tenker at det bare er for superhelsefriken som har gått amok på kostholdssjappa. Men slik trenger det absolutt ikke være! Har du frossen spinat liggende, trenger du ikke mange ingrediensene for å lage en grønn supersmoothie. Jeg tenker at spinat og banan er et fint utgangspunkt, og supplerer med det jeg har i kjøleskapet, det være seg ett eple, litt fryste blåbær, ananas eller noe annet godt. Denne utgaven er av det litt mer luksuriøse slaget (les: mer enn 3 ingredienser!), men er til gjengjeld den beste kombinasjonen jeg har prøvd til nå. En real superdrikk er det også; spinat kan du jo spørre Skippern om hvorfor er bra, mens avokadoen tilbringer sunne fettsyrer. Banan bidrar med blant annet karbs og fiber, mens kiwi er en c-vitaminbombe. Basilikum setter en spennende liten smakstwist på drikken og anbefales på det sterkeste - men er absolutt ikke et must hvis du ikke har det i huset. Er du overbevist? Give it a try! Håper du liker det - jeg er hvertfall stor fan av denne oppskriften.

Grønn supersmoothie
2 store glass

15 puter frossen spinat
1 frossen banan
1 avokado
1 mango
1 kiwi
2 dl melk/vann (jeg brukte havremelk)
2-3 blader fersk basilikum.

Miks alle ingrediensene sammen i en blender (stavmikser kan også brukes). Har du ikke frosne bananer og/eller spinat, kan du fint bruke ferske, men da bør smoothien settes i fryseren en liten time. Hell over i to store glass, og nyt en sunn og grønn smoothie! Perfekt oppladning til helgen.

GOD HELG!

P.S. Skal du bare lage til 1 person, halverer du oppskriften. Eventuelt lager du hele, og har det andre glasset til frokost imorgen. Holder seg fint i kjøleskapet over natten.





2 kommentarer: