onsdag 30. april 2014

Spinatpai med søtpotet og fetaost

Pai er enkel og god middagsmat, som passer like godt til hverdag som til fest. Dersom du lager bunnen med grovere mel, samt putter i litt grønnsaker, har du en sunn og næringsrik middag som metter godt. En ekstra bonus med pai er jo at det smaker vel så godt til lunsj dagen derpå, dersom du er så heldig å ha igjen litt rester. Jeg er nok ikke den eneste som har falt for kombinasjonen fetaost, spinat og soltørkede tomater i paien, og denne gangen fikk også en av mine favorittingredienser, søtpoteten, være en del av fyllet. En kombinasjon som virkelig falt i smak her i huset! Servert med en frisk salat, her laget med ruccola, avocado og granateple (nam!), har du virkelig ett festmåltid du kan nyte med god samvittighet. Og er du av typen som må ha kjøtt i middagen, kan jeg tenke meg at litt bacon i paifyllet passer ypperlig, eventuelt kan du steke noe godt kjøtt ved siden av. Men for all del, denne oppskriften er mer enn nok i seg selv, synes nå jeg. Enjoy!

Spinatpai med søtpotet og fetaost
1 paiform

Bunn:
1,5 dl hvetemel/speltmel
1,5 dl fullkornsmel
3 ss kesam/cottage cheese
2 ss smør
2 ss vann
Salt

Fyll:
2 små/1 stor søtpotet
1 paprika
1 løk
2 fedd hvitløk
1 chilli
20 frossen spinatputer
Soltørkede tomater
Fetaost
1 tomat

3 egg
3 ss melk/vann
Salt, pepper, muskat, oregano



Start med å lage bunnen: Bland sammen melet med kesam, smør og vann. Kna deigen godt til den blir fast og fin, og la den hvile i plastfolie i kjøleskapet en liten time. Smør en paiform med litt smør/olje (dette er viktig for at den ikke skal sitte fast etter steking, da det er relativt lite fett i paideigen), og trykk paideigen ut i formen. Stikk små hull med en gaffel eller lignende, slik at paien ikke blåser seg opp, og stek paien i forvarmet ovn på 200 grader i cirka 10 minutter.

Mens bunnen stekes kan du lage fyllet: Del søtpoteten opp i små biter, og kok bitene møre i vann. Hell av vannet og mos potetbitene lett med en gaffel. Surr oppkuttet løk, hvitløk, chilli, paprika og spinat i litt olje i stekepannen, og tilsett søtpoteten. Fordel blandingen over den forstekte paibunnen, og valgfri mengde soltørkede tomater og fetaost over. Visp sammen egg og det flytende, tilsett ønsket mengde krydder. Hell over paifyllet og legg noen tomatskiver på toppen. Sett paien tilbake i ovnen og la den steke i cirka 20 minutter, til den er gjennomstekt. La paien hvile noen minutter før du serverer sammen med en frisk salat. NYT!







5 kommentarer:

  1. Han som spiser bloggmaten5. mai 2014 kl. 14:24

    Namnamnamnamnamnamnamnamnamnamnamnamnamnamnamnamnam!!!!!

    SvarSlett
  2. In the making:) Kommer snap!

    SvarSlett
    Svar
    1. Kult! Gleder meg til snap ;) Håpe du servere mannen, som du ser over falt det e i smak her i huset hehe :D

      Slett
  3. Smakte denne paien første gang hos min søster, og den var bare helt utrolig god! Til og med småkresne barn og ungdommer likte denne. En klassiker på fredagskveldene hos oss! Digger bloggen din! Du er utrolig kreativ og flink med det du gjør! Stå på!

    SvarSlett
    Svar
    1. FOR en utrolig hyggelig kommentar -det gleder hjertet mitt å høre at andre også liker maten ;-) Tusen, tusen takk!

      Slett