onsdag 4. mars 2015

Kikertomelett m.grønnsaksdigg








Her kommer ett lite tips til en kjapp og enkel omelettgreie. Dette er min go-to rett på dager hvor tiden mellom jobb og løpetrening er litt for kort, og vi trenger en kjapp og lett fordøyelig middag (tar maks ti minutter og slenge sammen!). Den passer også ypperlig som lunsj, enten i helgene eller dagen etter i matpakke. Omeletten er laget på kikertmel, et proteinrikt mel laget av kikerter (kjøpes billig i innvandrerbutikker), og glutenfritt for de som liker det. Bruk gjerne en annen type mel dersom du ikke har kikertmel, for eksempel havremel eller maismel vil nok fungere finfint. Omeletten kan toppes med hva du måtte ønske, bruk gjerne det du har tilgjengelig i kjøleskapet (fin måte å få brukt grønnsaksrester på!). Men husk, alt blir bedre med litt fetaost, så ikke glem dette!



Kikertomelett m.grønnsaksdigg
2 omeletter

1 dl kikertmel
1 dl vann
2 egg
2 ts gurkemeie (hvis du har)

Bland alle ingrediensene sammen godt med en visp. Stekes på middels varme i godt med smør på stekepannen. Så er det bare til å toppe med det du måtte ønske, bruk gjerne det du allerede har i kjøleskapet. Mitt forslag er:

Gulrot, squash, avokado, rødløk, cherrytomater, koriander, fetaost

Riv squash og gulrot med en ostehøvel. Stek squashen ett par minutter i stekepannen. Legg på omeletten sammen med de andre grønnsakene. Smuldre over fetaost, salt og pepre så mye du vil og skiv gjerne litt lime over til slutt. NAM!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar