torsdag 12. november 2015

Perfekt høstkos: Gresskar- og gulrotmuffins



Selv om mange forbinder gresskar med halloweenpynt, er det også en super ingrediens i matlagingen. I salater, supper, bakverk osv - gresskar gir en god og søt smak, og kan brukes til så mangt! Når jeg først kjøper gresskar, liker jeg og koke (evt bake i ovnen) hele greien, for så å kjøre til en jevn pure med en stavmikser. Pureen oppbevarer jeg i kjøleskapet, og tilsettes i alt fra havregrøt, bakverk og supper. Det var ukens tips fra meg! Så kan du jo starte med å lage disse supersaftige kryddermuffinsene ;-)



Gresskar- og gulrotmuffins
12 muffins

4 dl sammalt spelt (eller annen mel, gjerne grov)
1 dl kokosblomstsukker / brunt sukker
3 revne gulrøtter
2 dl gresskarpure
1 egg
0,5 dl vann
3 ss nøytral olje
2 ts bakepulver
2 ts vaniljepulver

Bland alle ingrediense sammen og ha i muffinsformer. Stekes på 200 grader, i cirka 25 minutter. Voila! Server med en kopp te, og nyt.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar