onsdag 12. november 2014

Alternativ råkostsalat m.brokkoli, fennikel og blåmuggost








Her kommer en oppskrift på en supergod og superfancy salat, som egentlig ikke er fancy i det hele tatt. Tvert imot er den superenkel og super-super(!) kjapp og lage, akkuratt slik vi liker det. Den er det perfekte tilbehør til en stor og tung høstmiddag som for eksempel viltkjøtt, og jeg er også sikker på at den passer perfekt som alternativt tilbehør til alle julemåltidene som snart står for døren - dersom du er vågal nok til å eksperimentere med den o´så hellige julematen, that is.

Ettersom grønnsakene er ukokt, sparer man seg for masse tid på kjøkkenet, samtidig som man bevarer all den fine næringen de tilfører. Finkuttet, rå brokkoli er faktisk overraskende mild i smaken, mens fennikelen er litt mer markant - nesten litt lakrisaktig. Finkutter man grønnsakene tynt nok, reduserer man tyggemotstanden noe, uten at det går på bekostning av crunchinessen. Jeg synes blåmuggost matcher grønnsakene i denne salaten perfekt - den setter en kremete, men samtidig spiss smaksvri på måltidet. Toppet med en frisk og søtsyrlig oljedressing og granateplekjerner, har man ett tilbehør som tilfredsstiller de fleste smakssanser. En herlig blanding av forskjellige smakskombinasjoner, som absolutt anbefales. 






Alternativ råkostsalat m.brokkoli, fennikel og blåmuggost
1 brokkoli
1 fennikel
1 liten rødløk
Spinatblader
50 g. blåmuggost
1 granateple
1 liten neve hasselnøtter

Dressing:
2 ss eplecidereddik
2 ss nøytral olje
1 ss honning
Salt, pepper

Kutt brokkoli, fennikel og rødløk i fine, tynne skiver (bruk stilkene også, her er det ingen grunn til å kaste mat). Bland sammen med spinat i en salatbolle. Smuldre over blåmuggost, granateplekjerner og finhakkete hasselnøtter. Dressingen lager du enkelt ved å blande sammen alle ingrediensene og ringle over salaten rett før servering. Voila - fancy, but not so fancy salad, servert!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar