tirsdag 2. desember 2014

RAW energikuler m. sjokolade og lakris



Myke, saftige og deilige godiskuler - helt uten tilsatt sukker og annet tull. Er det sant? Ja, det er det! Disse supre energikulene er perfekt å snackse på når søtsuget melder seg. De inneholder kun noen få, men næringsrike ingredienser, som gir masse energi uten at blodsukkeret fyker til himmels. Og selv om dette ikke egentlig er en juleoppskrift, passer de kanskje ekstra godt nå som desember er her - supert alternativ til sugarloaded julebakst!

Til disse godsakene trenger du i utgangspunktet bare to ingredienser: nøtter og dadler. Ekstra gode blir de om du tilsetter litt kakao, og kanskje litt tørket frukt for syrlighetens skyld. Dadler er som tidligere nevnt et utmerket søtningsmiddel, de inneholder mye fruktsukker (noe som selvfølgelig gjør at man ikke skal gå helt bananas med inntaket!) men samtidig tilfører de også en hel del næring i form av f eks kostfiber, kalium, og magnesium. Kjørt sammen med nøtter i en foodprossesor, får du en deigaktig masse, med perfekt konsistens til å forme deilige godiskuler. Jeg lover - ett tygg, og du er hekta ;-)



RAW energikuler m. sjokolade og lakris
ca 15 stk

1 dl mandler
10-15 myke dadler (avhengig av størrelse)
10 tørkede aprikoser
2 ss tørkede bringebær - valgfritt

1 ss kakao
1 ss lakrispulver (eller mer kakao)

Mal mandlene til mel i en foodprocessor/blender/stavmikser (jeg bruker stavmikser, og det fungerer helt supert!). Tilsett dadler, aprikoser og eventuelt tørkede bringebær/gojibær, og kjør alt sammen til det blir en finmalt masse. Rør inn kakao i halvparten av deigen, lakrispulver i den andre. Massen kan se litt tørr/løs ut, men så snart du presser den sammen er det enkelt å forme kuler. Form kuler i passende størrelse og nyyyyt. Oppbevares i kjøleskapet eller fryseren (tiner fort om man er fysen!).



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar