lørdag 5. september 2015

Enkel smuldrepai m. selvplukket blåbær og rips

For noen uker siden tilbrakte jeg og min kjære en helg på svigers sitt landsted. En tur i skogen, to timer bærplukking + ca tyve timer rensing (...) senere, var vi 11 kg blåbær (og littegranne rips) rikere. Ett par kilo ble rørt til syltetøy, mens resten gikk i frysen. Så nå har vi tilgang til selvplukkede blåbær resten av året, som skal brukes i smoothies, blåbærgrøt (oppskrift her) og andre digge ting. Som for eksempel denne utrolig gode, men samtidig veldig enkle smuldrepaien. Ingrediensene har du mest sannsynlig allerede, og blandingen mikses sammen på ett par minutter (og litt tid i ovnen). Til dessert holder nok oppskriften til minst 3-4 personer, men spiser du den som kveldsmat, forsvinner den fort i to sultne mager ;-) Detta var godt!



Enkel smuldrepai m. selvplukket blåbær og rips
dessert til 3-4 personer 

3 dl bær (fryst eller ferske)
2 ss honning
2 ts vaniljepulver (kan sløyfes)
2 ts mais- eller potetmel

1,5 dl havregryn
6 dadler (eller 2 ss honning)
3 ss kokosolje / smør

Ha blåbær og rips (eller andre bær) i en ildfast form. Ha over honning, vanilje og mel, og rør rundt. Kjør dadler og kokosolje/smør til en masse, og ha i havregryn. Kna deigen lett sammen med fingrene, og smuldre den over bærene. Stekes på 200 grader i cirka 20 minutter, til bærene er varme og "smuldrelokket" er lett brunt og crispy. Server paien varm, helst sammen med is, vaniljesaus eller yoghurt type gresk. God helg! Kom deg ut og plukk de siste blåbærene ;-)








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar