søndag 30. august 2015

Ertehummus



Hummus er et fantastisk tilbehør: sunt, godt, enkelt å lage, billig, og ikke minst veldig, veldig allsidig. Den fløyelsmyke dipen passer til det meste, og smaken kan tilpasses de aller flestes ganer. Tradisjonelt lages hummus med kikerter, tahini, olje, hvitløk og litt krydder (se oppskrift på søtpotethummus her), men denne gangen har jeg erstattet kikertene med helt vanlige, grønne erter. Det smaker minst like godt, og i tillegg blir det jo en mye kulere farge! Server hummusen som dip, på knekkebrød/brødmat, eller som tilbehør til salat/pasta/wraps/fisk, osv.



Ertehummus
1 syltetøyglass

350 g kokte erter
2 ss tahini / sesamfrø
2 ss olivenolje
1 fedd hvitløk
1 chilli
1 ss spisskummin
Saften av 1/2 sitron
Salt, pepper

Tin ertene dersom du bruker fryste. Ha alle ingrediensene i en blender/foodprosessor, og kjør til det blir en jevn masse. Tilsett mer olje/vann, dersom det trengs. Smak eventuelt til med mer krydder, og server. Hummusen holder seg fint i kjøleskapet i ca en uke.

Tips! Hummusen kan også fint serveres varm: kok opp erter (fryste eller tørre), hell av vannet og tilsett resten av ingrediensene. Bruk en stavmikser til å mose blandingen direkte i gryten. Favorittilbehør til torsk her i huset!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar