onsdag 26. august 2015

Røde veggisburgere



Selv om man ikke spiser kjøtt (eller bare ønsker å kutte kjøttinntaket), betyr ikke det at man ikke kan nyte en god og saftig burger. Det gjelder bare å tenke litt kreativt. Utgangspunktet for en god veggisburger er som regel en proteinkilde i form av kikerter/bønner, blandet sammen med raspede grønnsaker og krydderier. Denne varianten er laget med rødbete, som i tillegg til smak og næring, sette en artig farge på burgeren. Er du ikke glad i rødbeter, kan du fint droppe det, og heller bruke ett par ekstra gulrøtter eller en annen grønnsak du liker godt. Burgerne kan serveres på tradisjonelt vis slik som her, eller med annet tilbehør som feks ris, poteter eller salat. De er også gode kalde i nistepakken dagen etter, eller de kan fryses og varmes opp når det måtte passe.

Warning warning: burgerne hverken smaker, eller har samme konsistens, som en vanlig hamburger (for de som forventet det). Men det betyr ikke at de ikke er (minst) like gode! De er sprø på utsiden, men myke inni - og smaker en god blanding av rødbeter og krydderier. Til og med mannen måtte innrømme at disse burgerne slo en hel del hamburgere av ymse kvalitet som blir servert rundt omkring. Score, sier jeg!





Røde veggisburgere
10 stk

1 boks kikerter
1 dl havregryn
1 dl ferdigkokt quinoa (evt mer havregryn)
2 egg
1 stor rødbete, raspet
1 gulrot, raspet
1 løk, raspet
2 fedd hvitløk
1 ss spisskumin
1 ss chilliflak
Salt og pepper

Enkelt og greit: Kjør alle ingrediensene i en blender/foodprosessor til det blir en jevn masse. La blandingen stå minst en halvtime, slik at grynene får svulmet skikkelig opp, og massen . tyknerJuster evt med litt ekstra mel dersom blandingen ikke er tykk nok. Form burgere direkte i pannen, og stek på middels varme, ca 3 minutter på hver side. Server burgerne med ønsket tilbehør: Jeg holder en knapp på hjemmelagte, grove hamburgerbrød, mangopesto, ruccola, avokado, fetaost og paprika. Nam!

De ferdigstekte burgere kan fint fryses, og varmes opp på grill/ovn/stekepanne.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar