onsdag 19. august 2015

Salat med halloumiost og nektariner


Ettersom sommeren ENDELIG er her, passer det finfint med en oppskrift på en frisk og spennende sensommersalat med halloumi, nektariner og masse grønt. Denne salaten er fort blitt en favoritt her i huset, for komboen halloumi og søt fersken, sammen med smakssterke grønnsaker som vårløk og reddik, er virkelig top notch.

Halloumi er en type ferskost med høyt innhold av proteiner, og som i tillegg er stekefast - noe som gjør det til ett ypperlig alternativ til kjøtt. Litt gummiaktig i konsistensen, men salt og god. Sammen med litt quinoa øker proteininnholdet enda litt mer, og gjør salaten til ett fullverdig måltid. Varier gjerne grønnsakene med det du liker eller har tilgjengelig. Server alene eller med feks pitabrød, og stapp i deg!





Salat med halloumiost og nektariner
2-3 personer

Ett par never blandet salat (crispi/ruccola/spinat)
2 nektariner
1 avokado
3 vårløk
5-6 reddiker
200 g halloumi
1 dl quinoa
2 ss solsikkefrø
Sitron
Olivenolje, salt og pepper

Skyll quinoa og kok etter bruksanvisningen (har du ikke quiona, kan du bruke feks hvite bønner, linser eller kikerter i stedet). Mens quinoaen koker,gjør du klart resten. Kutt frukt og grønt i passelige biter og ha i en salatskål. Rist solsikkekjernene noen minutter sammen med salt i en tørr panne, og ha de over salaten. Skjær halloumiosten i små stykker, og stek i litt olivenolje på stekepannen (eller grillen), ett par minutter på hver side. Når halloumien har fått en fin stekeskorpe, presser du over litt sitron (ikke et must, men setter absolutt prikken over i-en!). Vend sammen salat, quinoa, solsikkekjerner og ost. Ringle over litt olivenolje, og evt salt/pepper (husk at halloumi er svært salt i seg selv, så saltet kan fint droppes). Nyt!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar