søndag 20. september 2015

Middagstips: Ovnsbakte rotgrønnsaker


Det er vel på tide og innse at sommeren er over for denne gang, og høsten står for tur. Vi har jo hatt en fantastisk sensommer her i Bergen, og det er bare å krysse fingrene for at høsten blir like fin som den! Selv om jeg ikke er superfan av tanken på kortere dager, er det jo en del fine ting med høsten også. Som for eksempel de fine fargene i naturen, innekos med fyr i peisen, blafrende stearinglys, varmende varme kopper te, nybakte boller, gode bøker/serier, etc. Rett og slett alle høstklisjene ;-)

En annen ting som er kjekt med høsten, er alle de flotte norske rotgrønnsakene. Og da tenkte jeg at det var på tide å tipse om en standardmiddag her i huset, nemlig ovnsbakte rotgrønnsaker. Egentlig ingen oppskrift, mer ett tips om å ta de grønnsakene du har tilgjengelig, bake de i ovnen, og hive nedpå. Grønnsakene kan serveres som et måltid i seg selv, eller som tilbehør til kjøtt eller fisk. Her i huset blir det som regel som en type grønnsakssalat, med fetaost og frø av ett eller annet slag. Enkelt, samtidig som det er utrolig næringsriktig og helt fantastisk godt!



Ovnsbakte rotgrønnsaker m.fetaost
Forslag til ingredienser til 2 personer 

2 gulrøtter
2 rødbeter
2 søtpoteter
2 vanlige poteter
2 neper
Olivenolje
Krydder: feks rosmarin, timian, chilliflak, salt og pepper

Salat / spinat
Fetaost
Rista solsikkerkjerner

Som sagt: Bruk de grønnsakene du har lyst på, og som er tilgjengelig. Kutt i passelige biter, ringle over litt god olivenolje og krydre med urter, salt og pepper. Har du litt sitron, er dette også godt og presse over. Bak grønnsakene i ovnen til de er møre, hos meg pleier det å ta cirka 30 minutter med 200 grader og varmluft. Skru gjerne på grillelementet de siste ti minuttene, for at grønnsakene skal få en sprø og deilig skorpe. Server!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar