onsdag 30. september 2015

"No bake" brownies m.nøtter og kokos

Her kommer en oppskrift på en superenkel og supergod "no bake" brownie - perfekt og slenge sammen når du er fysen på noe godt til kaffekosen. Laget på 1-2-3, og krever få ingredienser. Ikke helt det samme som Toros velkjente brownies, jeg skal være ærlig på det, men den tilfredsstiller i hvert fall søtsuget i hverdagen. Dette er brownies du kan nyte med god samvittighet!

(Psst. Har du litt bedre tid, eller foretrekker du helst varm sjokoladekake, kan du sjekke ut oppskrift på søtpotetbrownie her, eller mørk sjokoladekake m.rødbete her)






"No bake" brownies m.nøtter og kokos
12 stykker

10 myke dadler
100 g mandler & cashewnøtter
50 g kokosmel (evt havremel)
2-3 ss veske (eks vann/kaffe/sitronsaft - det du liker!)
2-3 ss kakao
1 klype havsalt

Kjør dadler og nøtter i en foodprosessor eller lignende. Jeg bruker en billig stavmikser fra Clas Olsson, med en tilhørende hakker - funker som smurt. Tilsett litt og litt nøtter, slik at de blir godt hakket. Når blandingen er blitt til en jevn pure, tilsetter du ett par spiseskjeer veske, samt mel. Smak til med kakao og havsalt, jeg liker den mørke sjokoladesmaken og kjører derfor på med en del.
Når blandingen er ferdig, trykker du den ut i en firkanten form (evt ruller til baller, om du heller foretrekker det). Ta-da! Dryss gjerne over litt mer kakao og hakkede nøtter før syns skyld. Nyt!

Kan oppbevares i kjøleskap eller frys.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar