fredag 20. juni 2014

Blomkålrisotto m/ squash, erter og reker




Her kommer en oppskrift på en sommerlig, sunn og kjempegod hverdagsmiddag. Ikke den mest fotogene retten, men mange ganger bedre enn den ser ut. I denne "risottoen" er risen byttet ut med blomkål, en super måte å få i seg masse grønnsaker på, uten at det går utover smaksopplevelsen. Dette er en enkelt og rask rett man slenger sammen på kort tid, når man har lyst på noe godt, men samtidig vil ha noe litt lett. Bruk de grønnsakene du har tilgjengelig, jeg pleier å gå for løk, squash og erter. Ertene ble imidlertid glemt denne gangen, da det er litt lang vei til fryseboksen i heimen... Og du må gjerne bytte ut rekene med noe kjøtt som feks chorizo, dersom du heller er i humør for det. Hvitløk og parmesan er imidlertid essensielt for at denne oppskriften skal bli best mulig, her er det bare å kjøre på. Vær imidlertid litt forsiktig med buljongen, det kan fort bli for salt.  Utenom det, er denne oppskriften plankekjøring!



Blomkålrisotto m/ squash, erter og reker
2 sultne mennesker

2 blomkål
1 rødløk
2 fedd hvitløk
1 chilli
1 squash
Fryste erter
Valgfri mengde reker (jeg bruker reker i lake, men kjør gjerne på med ferske!)
1 dl grønnsaksbuljong
5-6 ss parmesan
Sitron



Start med raspe blomkålen til "ris", bruk ett rivjern eller en foodprocessor. Finhakk hvitløk, chilli og rødløk, og la dette surre i en panne med godt med smør/olje. Når løken har klarnet, har du oppi oppkuttet squash, erter og reker. La dette surre videre noen minutter før du også har i blomkålrisen. Spe på med grønnsaksbuljong og parmesan etter smak.Kok opp, og la det trekke noen minutter, før du skviser over litt sitron. Finito! Serveres med godt brød. Nam!






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar