mandag 25. august 2014

Kikertenchiladas m/indisk grønnsaksfyll



Å lage pannekaker på kikertmel har jeg sett mang en oppskrift på, men fordi jeg ikke har funnet kikertmel i butikkene, tok det lang tid før jeg fikk testet det selv. Da jeg endelig fant ut at graham flour var det samme som kikertmel (kjøpes i innvandrerbutikker) , måtte jeg rett hjem og kokkelere. Pannekaker på kikertmel er etter min mening helt genialt: ikke bare er det forferdelig enkelt (du trenger bare mel, vann, olje og evt krydder), det er også innmari sunt. Kikertmel består nemlig kun av malte kikerter, noe som gjør melet glutenfritt og proteinrikt, proppet med fine næringsstoffer. Og så er det billig! Her snakker vi definitivt vinn-vinn. Jeg må innrømme at jeg var litt skeptisk da jeg blandet sammen pannekakerøren, ettersom det ikke akkuratt var en godluktende røre - men lukten forsvant når pannekakene ble stekt, og resultatet ble til slutt saftige og gode pannekaker. Konklusjonen er at kikertpannekakene er kommet for å bli.

Pannekakene kan selvfølgelig spises som vanlige pannekaker, med den toppingen eller fyllet du måtte ønske. Men ettersom de her i hjemmet skulle spises til middag, som jeg mener bør bestå av mest mulig grønnsaker, bestemte jeg meg for å lage pannekakene til enchiladas. Og fordi kikerter ofte blir brukt i det indiske kjøkken, fikk jeg ideen om å lage en indisk grønnsakscurry som fyll. Rett og slett en norsk/meksikansk/indisk oppskriftsmiks, for å vise at det er lov å tenke litt annerledes og kreativt ved kjøkkenbenken. Og resultatet? Saftig, sunt og utrolig godt!



Kikertpannekaker
4 store pannekaker

2,5 dl kikertmel (graham flour)
2,5 dl vann
1 ss olje
Valgfritt krydder: spisskumin, fersk koriander, salt og pepper

Visp sammen kikertmel, vann, olje og krydder i en bolle. La røren stå og svelle i kjøleskapet i minst ett par timer, gjerne over natten. Stek pannekakene i godt med smør/olje, på svak varme.






Enkel indisk grønnsakscurry:
Nok til 4 pannekaker og enda litt til

1 søtpotet
1 squash
1 løk
1 paprika
1 fedd hvitløk
2 ss tomatpure
3 ss kokosmelk (evt yoghurt, rømme, e.l.)
2 ts rød curry paste

Skrell søtpoteten, skjær i passelige biter, og kok bitene møre. Kutt squash, løk, paprika og hvitløk, og surr i en panne. Tilsett de kokte søtpotetbitene, samt tomatpure, kokosmelk og curry paste (smak deg frem til ønsket styrke). La blandingen koke mens du steker pannekakene. Legg tilslutt fyllet på pannekakene, brett dem sammen og ha over litt raspet og koriander. Stekes i stekeovnen til osten er smeltet. Voila!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar