lørdag 16. august 2014

Til ostebordet: Frukt- og nøttebrød



Inspirert av mitt aller første blogginnlegg, hvor jeg delte oppskrift på et superenkelt og hevefritt frøbrød, forsøkte jeg meg på en ny brødvariant som ble laget rett i brødformen - denne gangen med litt mindre mengde frø og nøtter, men minst like enkelt (og lite oppvaskkrevende) å lage. Anledningen var en ost- og vinkveld med mine fantastiske Stavangerjenter, og da måtte jeg ty til mer "normale" ingredienser som jeg fant i kjøkkenskapet i barndomshjemmet - så dette brødet bør kunne lages av de fleste! Sunnheten ble vel bevart, til tross for at det absolutt ikke smakte sunt i det hele tatt. Resultatet ble ett småsøtt og supersaftig scones-lignende brød, som smakte helt nydelig sammen med ulike ostetyper, syltetøy og resten av godsakene som ble satt på bordet. Oppskriften ble etterspurt av jentene, og den skal dere selvfølgelig få. Jeg håper flere tar seg tiden til å lage dette brødet, om dere skal ha ostekveld eller ikke, for denne oppskriften var en stor suksess!



Frukt- og nøttebrød
1 brødform

5 dl havregryn
2 dl sammalt rugmel (eller annen grov meltype)
2 dl hvetemel
1 dl knuste linfrø
3 ts bakepulver
1 ts salt
15 tørkede aprikoser
70 g valnøtter
50 g mandler
4 store dadler
2 ss honning
1 beger yoghurt naturell (420 g)
Gresskarkjerner

Smør en brødform med litt olje/smør, og bland sammen alle ingrediensene. Aprikoser, nøtter og dadler er selvfølgelig helt valgfritt - bruk det du liker og har liggende/får tak i, og improviser gjerne med mengden. Dryss over litt gresskarkjerner eller lignende til slutt (for pyntens skyld!), og stek nederst i ovnen på 200 grader i rundt en time. Simple as that! Perfekt til ostebordet eller en lang helgefrokost når man skal kose seg litt ekstra. Jeg oppbevarte brødrestene i kjøleskapet, og der holdt det seg fint og saftig over natten . og sikkert lenger, men lenger enn det fikk det ikke ligge hos meg ;)




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar