mandag 29. september 2014

Grønnkålpesto og saftige blomkål-lapper m. cottage cheese



Grønnkål er en genial grønnsak som i det siste har gjort sitt inntog på mitt kjøkken. Det er virkelig en fantastisk grønnsak på alle områder, både når det kommer til smak, farge, allsidighet og næringsinnhold. Den har et høyt innhold av både kostfiber, jern, fosfor kalsium, A-, E-, B-, og C-vitaminer. Ikke rart den har fått tilnavnet supergrønnsak!

Her har jeg laget en pestovariant, hvor grønnkålen har fått spille hovedrollen. Kombinert med kaldpresset olivenolje og sunne fettsyrer fra nøtter og kjerner - plutselig har pestoen blitt en superpesto, proppfull av smak, fiber, vitaminer og sunt fett. En grønn klassiker med en tvist, som kan krydre de fleste måltider, det være seg i salater, i pastaretter, på pizza eller brødskiven. Eller hvorfor ikke servere den sammen med blomkål-lapper og litt røkelaks  eller annet godt pålegg på toppen - et sunt og velbalansert måltid, som slettes ikke er så fancy å få til som det høres ut. En halvtime på kjøkkenet og måltidet er klart, garantert.










Grønnkålpesto

75 g grønnkål
Noen kvister persille
1 dl mandler / solsikkekjerner (jeg brukte 50/50)
2 hvitløksfedd
Parmesan
1 ts salt
1 sitron
ca 1 dl olivenolje
Ha kål og persille i en foodprosessor, og kjør til alt er helt finkuttet. Tilsett resten av ingrediensene, og la foodprosessoren dure  til alt er en jevn og fin masse. Krydre etter smak.



Saftige blomkål-lapper m. cottage cheese
20 små lapper

1 blomkål
2 dl cottage cheese
2 ss psyllium husk
3 egg
Salt, pepper

Kok blomkålbiter møre. Hell av vannet og mos blomkålen med en gaffel, sammen med cottage cheese. Rør inn egg, krydre etter smak. Stek lappene i godt med smør på middels varme i en stekepanne. Server med en god dæsj grønnkålspesto og pålegg etter valg.

Pst! Er du heldig og har rester til overs, smaker lappene finfint i lunchboksen. Eller du kan smøre litt pesto på og ha over litt god ost, steke i ovnen, og servere som tilbehør til feks suppe. Nam!







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar