søndag 21. september 2014

Gulrotsuppe m. kokosmelk og røde linser



Høsten står for døren, noe som betyr at suppesesongen endelig (for min del!) kan starte. Denne gulrotsuppen er varmende, kremete, og full på smak - perfekt for mørke og kalde høstkvelder. Suppe er kanskje noe vi jenter ofte er litt mer begeistret for enn mannfolka, så når suppe står på menyen her, er det ikke alltid jubelrop å få hos mannen. Men så får han servert denne godsaken, og stemningen blir da en annen, "Du sa ikke at det var så GOD suppe du skulle lage...".  Mett blir man og, takket være fyldig kokosmelk og "bortgjemte" linser. Serverer man med godt brød, eller hjemmelagte knekkebrød og godt pålegg, er middagsgleden komplett. En suppeoppskrift som krever få ingredienser, er lett og fort å lage, er budsjettvennlig, OG elskes av de fleste. Anbefales!

Gulrotsuppe m.kokosmelk og røde linser
Suppe til 2 personer

2 fedd hvitløk
1/2 chili (evt chillikrydder)
1 løk
2-3 cm ingefær
4 gulrøtter
150 g røde linser
4 dl grønnsaksbuljong
1 boks kokosmelk
1 ss spisskummin
1 ss paprikakrydder
Salt, pepper

Garnityr by choice:
Ferske krydderplanter (koriander, persille, eller timian anbefales!)
Ristede gresskarkjerner
Olivenolje

Hakk hvitløk, chilli, ingefær og løk, surr i olje til løken er blank. Skrell gulrøttene, kutt i små biter (jo mindre, jo fortere går oppkoken), og surr dem litt sammen med løken. Tilsett linser og vann med buljong, til alt er dekket. La det koke til gulrøttene er helt myke. Tilsett kokosmelk, spisskummin og paprikakrydder (bruk det krydderet du har lyst på!). Mos suppen med en stavmikser til den er glatt og fin. Smak til med salt og pepper, og la det koke noen minutter til. Klar til servering!





2 kommentarer: