fredag 3. oktober 2014

Grove scones m. bringebær



Her kommer en oppskrift på supergode scones med få ingredienser, som jeg tipper finnes på de aller fleste kjøkken. Oppskriften ble til da jeg hadde noen søte venninner over på en hyggelig brunch (digresjon: brunch i godt selskap er så undervurdert og må gjøres oftere!), og måtte gjenskapes allerede dagen derpå for å knipse noen kjappe bilder til bloggen. For dette er definitivt en oppskrift som må spares! Den slenges raskt sammen en helgemorgen før du går i dusjen, og vips er luksusfrokosten klar når morgenstellet er ferdig. Som vanlig liker jeg å bruke frukt som søtningsmiddel i baksten, og i denne oppskriften er det banan, økologisk 100% eplemost og bringebær som tilføyer sconesen både sødme og saftighet. Tilpass meltype etter hva du har i skapet og hva magen liker, og plutselig har du en oppskrift som kan nytes av alle. Ekte frokostglede!

Grove scones m. bringebær
6 store scones

2 dl havremel
4 dl grovbakst mel (evt 50/50 grovt og lyst mel)
2 ts bakepulver
1 klype salt
1 banan
2 ss eplemos, evt 1 dl eplejuice
3 ss yoghurt naturell
(Vann)
Ett par never (frosne) bringebær

Bland sammen mel, bakepulver og salt. Mos bananen sammen med eplemos/eplejuice og yoghurt, bruk gjerne en blender hvis du har det. Bland sammen det tørre med det bløte, tilsett mer vann dersom du trenger det. Deigen skal være litt klissete, men enkel å forme til scones. Ha deigen på kjøkkenbenken, og bland forsiktig inn bringebær. Form scones, og stek på 200 grader i 15-20 minutter. Smaker nydelig med bare smør, eller litt syltetøy og ost til. GOD HELG!



1 kommentar: