tirsdag 14. april 2015

Brokkolipletter m. squash & parmesan



Jeg er en stor tilhenger av å inkorporere mest mulig grønnsaker i det daglige kostholdet mitt. Grønnsaker er både næringsfullt og kalorifattig, samtidig som det er mettende, miljøvennlig og ikke minst billig å kjøpe. Likevel er det en kjent sak at vi nordmenn ofte sliter med å få i oss den daglige kvoten av både frukt og grønt. Jeg mistenker at dette har en sammenheng med mengde brød vi spiser i dette landet, og jeg vil derfor (på nytt) slå et slag for bakverk med grønnsaker. Å bake med grønnsaker er som tidligere nevnt en genial måte å lure inn litt ekstra grønt gull i kostholdet, samtidig som du kan gomle på den kjente og kjære brødmaten - dog med en litt anneledes (les: mer spennende) konsistens og smaksopplelvelse. Eat your greens, people! Det trenger hverken være vanskelig eller tidkrevende.

Oppskriften på disse brokkoliplettene er både glutenfri og laktosefri (kutt ut parmesan dersom du er veldig intolerant/melkeallergisk) - faktisk er de vel også lavkarbo, for de som liker det. Plettene passer perfekt som tilbehør til supper, salater eller i matboksen. Eksperimenter gjerne med andre typer grønnsaker, eller nøtter istedetfor solsikkekjerner, osv. Bruk fantasien!


Brokkolipletter m. squash & parmesan
12 stk

1 brokkoli
1 liten squash
60 g solsikkekjerner
50 g parmesan/annen ost
2 ss psyllium husk
3 egg
1 ts salt

Bruk en foodprossesor eller lignende, og kjør grønnsaker, solsikkekjerner og parmesan til en fin masse. Kjør gjerne i flere omganger, én og én ingrediens, for å få det mest mulig finkuttet. Bland alle ingrediensene sammen, og la massen svelle i ca 10 minutter.  Bruk en spiseskje til å forme pletter på et bakepapirkledd stekebrett. Stekes i ovnen på 200 grader, ca 20 minutter. Plettene skal få en brun skorpe, men være myke inni. Oppbevares i kjøleskap eller fryser.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar