onsdag 22. april 2015

Ovnsbakt tortilla m. ricotta & grønne grønnsaker



Jeg fortsetter den grønne trenden, og deler oppskrift på en alternativ variant av den spanske tortillaen - uten poteter, men med masse grønt. Selv om jeg digger en god og crispy paibunn, er det ikke alltid tiden strekker til, og da er dette den perfekte måten å lage "pai" på. Oppskriften krever minimalt med innsats, og vips har du en god og næringsrik lunsj/middag, samtidig som du forhåpentligvis har fått brukt opp litt av grønnsaksrestene innerst i kjøleskapet. Det eneste må-et i denne oppskriften er nemlig eggene (og hvitløk! alltid hvitløk). Utenom det, kan du mer eller mindre slenge sammen det smaksløkene, budsjettet og kjøleskapet har og tilby. Min tømme-kjøleskapet-etter-pizza-buffet-kombinasjon følger under, og var absolutt innafor.

Ovsbakt tortilla m. ricotta & grønne grønnsaker
2 personer (servert med salat og brød)

2 fedd hvitløk
2 stilker vårløk
1 squash
3-4 brokkolistilker
2 never spinat
4 egg
ca 100 g ricotta
Salt og pepper
Blåmuggost
Basilikum

Tilbehør: En god salat og enda bedre brød


Sett ovnen på 200 grader. Kutt grønnsakene, ha en god klatt med smør/olje i stekepannen, og la de surre 10 minutter. Visp sammen egg, ricotta (eventuelt en skvett melk), salt og pepper. Hell eggestanden over grønnsakene, la det stå i noen få minutter. Legg noen klatter blåmuggost på toppen, og sett hele stekepannen inn i ovnen. La det steke 10 minutter, til eggestanden har satt seg. Husk å bruke grytekluter når du tar pannen ut av ovnen (hvis ikke - AUCH)! Nyt!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar