søndag 12. juli 2015

Muslibarer m.nøtter, tranebær og mørk sjokkis



Sommer og ferie, deilig! Og bloggelysten tilbake. Kicker sommerferien i gang med en oppskrift på muslibarer, perfekt energi i tursekken. Lak disse, pakk tur- eller joggesekken, og kom deg ut på fjellet! Terapi for sjelen.

Muslibarer m.nøtter, tranebær og mørk sjokkis
16 små barer

100 g havregryn
100 g nøtter (jeg brukte valnøtter, hasselnøtter og mandler)
2 ss linfrø
2 ss solsikkekjerner
5 ss kokossukker / brunt sukker / honning
1 appelsin (skall og saft)
Salt
Kanel
60 g tranebær
100 g mørsk sjokolade

Rist havregryn, nøtter og frø lett i stekepanna. Tilsett søtning, saften og raspet skall av appelsinen, samt salt og kanel etter smak. Rør godt, og la det småkoke/putre i 10 minutter. Blandingen skal karamelises slik at massen får satt seg, men pass på så det ikke svir seg. Dekk en liten form med bakepapir. Ha hakked sjokolade og tranebær strødd i bunnen, og tilsett den varme massen. Trykk den utover, og la det stå kaldt til blandingen har satt seg. Kutt i passende størrelser, pakk bitene inn i folie, og kom deg ut på tur! Oppbevares kjølig, gjerne i fryseren.










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar