fredag 24. juli 2015

Pasta m. tomater og scampi


Pasta! En av grunnene til at jeg ALDRI kunne gått lavkarbo. Pasta er livet. Nesten. Det er hvertfall sinnsykt godt, og kan lages på utallige måter. Denne varianten tryllet jeg og en venninne fram en dag vi hadde lyst på to ting: scampi og pasta. Og det ble rett og slett så vellykket, at det måtte kokkeleres på nytt noen uker senere når scampi-samvittigheten min tillot meg det (scampiproduksjon og bærekraftighet er jo et omdiskutert tema, men som helgemat en gang i ny og ne har jeg valgt å tillate...).  Og med nye fine keramikkskåler fra København, er det klart at det måtte knipses ett par bilder til bloggen. Og selvfølgelig dele det med alle mine herlige lesere, som til tross for en real bloggtørke, fortsatt kikker innom.



Pasta m. tomater og scampi
2-3 porsjoner

3 fedd hvitløk
1-2 chilli
1 rødløk
Cherrytomater
1 ss tomatpure
En stor neve basilikum
Scampi
Salt, pepper
Saften av 1 sitron

Pasta by choice (jeg har brukt fullkornspaghetti)
Rømme/creme fraiche
Godt brød

Kok pasta på vanlig måte (ikke overkok! Må være al dente). Finhakk hvitløk, chilli og rødløk. Surr i stekepannen. Kutt cherrytomatene i to, og ha i pannen. Tilsett tomatpure, finhakket (helst fersk!) basilikum, salt og pepper. La blandingen småkoke noen minutter. Ha i scampi de siste minuttene, og skvis over sitronsaft. Smak til med enda mer krydder om ønskelig. Når pastaen er ferdigkok, heller du av vannet, og blander den med tomatsausen. Serveres med en klatt rømme og godt brød. Nyt!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar